טורקיה אולי מפורסמת בזכות מנות הקבב שלה, אך המנות הפופולריות הללו הן רק קצה הקרחון כשמדובר במטבח הטורקי. אין ספק שפייד (שמוכר גם בשם פיצה טורקית) הוא גם מאכל פופולרי, אך מעבר לכך קיימות הרבה מנות טעימות אחרות שאפשר למצוא כמעט בכל מקום.

המטבח הטורקי, כפי שאתם בוודאי יודעים, יזהה את הקבב כמנה אחת מתוך עץ משפחתי רחב ידיים, והיא ידועה בתיבול בתוספות שונות. המילה, שנכתבת עם האות "P" הטורקית, מגיעה מהאזור הדרום-מזרחי ומשולבת במגוון רחב של בשרים, מבשר בקר ועד טלה.

המתכונים הטורקים זהים לרוב, אך הם צבעוניים מאוד ועשויים מחומרים טריים. דוגמה טובה היא לוקנדה האיטלקית, ששואלת את שמה מסוג החווה שבה מכינים בדרך כלל את המנות מהמטבח המסורתי למי שעובד בסביבה. מתכונים טורקיים לרוב מוכנים בהתאם לעונה ולמגוון הקיים, אך בכולם נעשה שימוש במרכיבים הטריים ביותר, מה שתורם להכנתן של כמה מהמנות הטורקיות הטובות ביותר דווקא באיסטנבול. פופולריים מאוד הם מעדני כרתים וגיריטלי מוטפאגי, במיוחד בקרב טורקים החיים באיים הסמוכים בים האגאי.

המטבח הטורקי נושא בתוכו את מורשת המטבח העות'מאני, אך עושרו מבוסס דווקא על המוצרים שגדלים במדינות אסיה ואנטוליה, שם התנאים הגיאוגרפיים שמאפיינים את אופיו של המטבח הטורקי. לטורקים יש דרך משלהם לבשל דברים, ותמצאו מנות טעימות רבות שמוכנות עם מרכיבים זמינים בהתאם לעונה. המטבח העממי האנטולי והטורקי, הנפוץ בפרובינציות האנטוליות, שימש כבסיס הצנוע והקל להכנה ממנו נולדו. רבות מהמנות הללו נמצאות באיסטנבול, אך גם באזורים אחרים בטורקיה, כגון מחוזות קוניה ואיסטנבול.

המטבח הטורקי מחולק לשני חלקים: הראשון, ארמון המטבח הטורקי הקלאסי, השוכן באיסטנבול, בירת האימפריה של העות'מאנים, והשני, המטבח הטורקי הקלאסי. השף מוסא דגדווירן, המשמש כשף של מסעדת הקארי המפורסמת בקוניה ומסעדות אחרות בעיר, משתף פעולה עם אשתו וכלתו הילדגרד פון בינגול, אחת השפים הטובים ביותר בטורקיה.

מי שמכיר את המטבח היווני יזהה מספר מנות כמו גירוס, קופטה ובקלאווה. הטעמים הטורקים והיווניים שונים זה מזה, אם כי ישנם קווי דמיון רבים ביניהם, אומר מייס. אם היה צריך לאכול רק מנה טורקית אחת בקפדוקיה, היה זה קבב, לדברי מייס.

כמובן שישנן וריאציות שונות על מאכלים טורקיים, ויש אנשים המשתמשים בבשר טחון כמרכיב לבישולו. לדוגמא, לעיתים קרובות מכינים שיפודים עם בורגול (חיטה) במקום בשר, והוא מורכב מחיטה, קמח חיטה ומעט שמן זית.

קבב הוא תשובה טורקית מסורתית למזון מהיר, והוא בהחלט לא אפשרות גרועה לארוחה. קבבים שמכילים לחם חיטה דורום מהווים מילויים נהדרים במגוון מנות במטבח הטורקי, והם גם מקור בולט לכמות טובה של קלוריות ושומן.

קבב הוא קטגוריית אוכל טורקית שמתוארכת לתקופה בה הטורקים הנודדים למדו לצלות את בשרם על מדורה. עדויות למטבח הטורקי המוקדם ניתן למצוא בצורה של קיבבה, קבובים וקבבים, כמו גם צורות אחרות של בשר ועוף.

דרום-מזרח טורקיה היא חמה, דמוית מדבר, ומציעה מגוון רחב של שיפודים ומאפים מתוקים. אוכל טורקי מוצלח נמצא בטורקיה, ואינכם צריכים לדאוג מהמטבח הנפוץ באזור המדינות השכנות. לאיזה אוכל ציפיתם הכי הרבה כשהגעתם לביקור במדינה? שתפו אותנו בתגובות למטה למה ציפיתם הכי הרבה כשהגעתם מטורקיה.

בעוד שבמבט ראשון נראה שהמטבח הטורקי מתמקד במנות בשריות, תוכלו לשים לב שיש בו אפשרויות רבות גם לצמחונים. מזה (Meze) היא דרך נהדרת להתנסות במנות טורקיות מגוונות ושונות מבלי להתחייב למנה גדולה אחת. המנה הפשוטה הזו, שנאכלת עם חתיכת לחם גדולה, יכולה להוות ארוחה מספקת עבור אנשים רבים, מכיוון שהירקות שגדלים בטורקיה ממש טעימים. זהו גם אחד המאכלים הפופולאריים ביותר במדינה, עם סוגים רבים ושונים של מוצרי בשר ומוצרי חלב. בעוד שהירקות שגדלו בטורקיה בולטים בטעמם העשיר, ארוחה פשוטה זו, שנאכלת לצד נתחי לחם טריים וגדולים, היא גם ארוחה שמשביעה את רצונם של אנשים רבים.

כדי לעזור לכם לבחור ארוחת ערב מתפריט לא ידוע, ריכזתי עבורכם רשימה של המנות הטורקיות המסורתיות הטובות ביותר שכדאי לנסות בטיולכם הקרוב לטורקיה. מדובר רק במבחר של מנות טורקיות מסורתיות, ואני ממליץ לכם בחום לנסות ולטעום כמה שיותר. אם אתם מבקרים בטורקיה בפעם הראשונה, רשימה זו תשמש כנקודת התחלה טובה.