דף הבית אודות האתר מפת האתר הוסף למועדפים שלח לחבר
קלאבים
איסטנבול
יעדי נופש
טיולים ותרמילאים
ספא ומרפא
ספורט בטורקיה
היסטוריה
טורקיה בוידאו
עסקים בטורקיה
תדמית טורקיה
חיפוש באתר

 

 

netravel
tnet1

 facebook logo


 

 

חדש!
המדריך השלם
לברים באיסטנבול
הדפס וסע

 
 

פלפל תמונה מקדימה

אוכל טורקי 
אוכל טורקי מבית סבתא

"סבתא רחל מבשלת" - ספר המתכונים של סבתא רחל, כל מה שהיא למדה מאמה, סבתא לאה, באיזמיר שבטורקיה.
רחל עלתה לארץ לבדה, בהיותה בת 17 ומאז היא מבשלת ואופה, למשפחתה העניפה ולכל החברים וכולנו מלקקים את האצבעות ואומרים תודה.
דורית טוקמן, כלתה ורותי כרמי, עשו מעשה, אספו, ניסו, בדקו, והוציאו את כל המתכונים בספר יפהפה, קל להכנה ובעיקר - משמר את המסורת של מתכוני המשפחה.

פלפלים ממולאים

6-8 פלפלים בינוניים
מיץ עגבניות
1 -2 כפות אבקת מרק
מלית:
1/2 כוס אורז
1 בצל מגורר
1 עגבניה קצוצה דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
1/4 ק"ג בשר טחון

מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים.
מאדים בשתי כפות השמן את כל חומרי המלית.
ממלאים את הפלפלים בתערובת המלית.
שמים בסיר שטוח בשכבה אחת את הפלפלים הממלואים
מוסיפים מיץ עגבניות ואבקת מרק.
הרוטב אמור לכסות את הפלפלים. מבשלים עד שהאורז רך.
מכניסים את הסיר לתנור חם ואופים עד קבלת צבע יפה, כ-15-20 דקות.
אם צריך לחמם את הממולאים ,במקרה והכנו מראש, מחממים בתנור.
ניתן לוותר על שלב האפיה בתנור.
כנ"ל מכינים עגבניות ממולאות וקישואים ממולאים.
אוכל טורקי 2

קציצות בשר עם חצילים

1/2 ק"ג בשר טחון
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל
לערבב את כל המצרכים הנ"ל
1 חציל
קמח
לרוטב:
מיץ עגבניות בבקבוק או 2 רסק עגבניות + כוס מים
מלח פילפל, ופפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק
2 כפות שמן זית
לקלוף חציל(לא הכרחי) ולחתוך לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ.

להניח חופן בשר על עיגול חציל. לטבול בקמח ובביצה רק בצד הממולא בשר. לטגן קודם את הצד הטבול בקמח ובביצה ואח"כ מהצד של החציל.
בסיר שטוח מכינים רוטב עגבניות. להכניס לרוטב את הקציצות כשצד החציל למטה ולבשל באש קטנה עד שמרבית הרוטב נספג.
ניתן גם לאפות בתנור חם כ-1/2 שעה עד שרוב הרוטב נספג.

אוכל טורקי 4

 עוגיות בסירופ - טרבדיקוס

לבצק:
1 חבילת מרגרינה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3 כוסות קמח
מילוי:
400 גר' אגוזים טחונים גס
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית קינמון
סירופ:
1 כוס דבש
1כוס סוכר
1 כוס מים.

לערבב בקערת המיקסר את המרגרינה,הסוכר, המים,אבקת האפיה והסוכר וניל. להוסיף את הקמח בהדרגה. על הבצק להיות רך ונוח לעיבוד. מחלקים את הבצק לכדורים. מרדדים כל כדור לעלה . לקרוץ עיגולים בעזרת כוס.
מערבבים את כל חומרי המלית. מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עלה .לקפל לחצי ולהדק.
מניחים בתבנית אפיה ואופים בחום בינוני עד לקבלת גוון זהוב.
בסיר בינוני מבשלים את הדבש, הסוכר והמים. כשמגיע לנקודת הרתיחה מכניסים את הטרבדיקוס לסירופ למשך 2 דק'. כל פעם כ-5 חתיכות. מוציאים ומניחים בצלחת עד שיתקררו.
אוכל טורקי 3

 מרציפן –מוג'דוס

1 כוס שקדים קלופים
1/3 כוס אבקת סוכר
1 סוכר וניל
3 כפיות קצף(חלבון מוקצף במזלג)
2 כפיות מיץ לימון
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון.
מעצבים לצורות שנות

*מרציפן היו מגישים בחתונות או בארוחה עם המחותנים*

מרציפן אפוי
מכינים כמו במתכון הקודם ואת העיסה באמצעות כף שמים במנז'טים ואופים עד לקבלת צבע זהוב.

אוכל טורקי 1

לרכישת הספר "סבתא רחל מבשלת":
דורית טוקמן - 054-7825509
רותי כרמי - 052-3558056
ובאתר שלהן:  www.mevashlimsfarim.com

 

 


 

 My Turkey אינו אתר מסחרי ויעודו להציג את אתריה המגוונים של טורקיה לתייר הישראלי.
(טורקיה, תורכיה, חופשה בטורקיה, קלאבים בטורקיה, איסטנבול, אנטליה, בודרום)
כל ההצעות של חברות מסחריות באתר זה הן על אחריות החברות בלבד.
כל הזכויות שמורות (C) לMy Turkey

איי-מארק אימג' סטודיו
אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים אפסייט
קישורים