חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ארמון דולמאבהצ'ה (Dolmabahçe) באיסטנבול- פאר ועושר לצד היסטוריה מרתקת

מתכננים טיול לטורקיה? השאירו פרטים ונעזור בתכנון הטיול 👇

ארמון דולמאבהצ'ה (Dolmabahçe ) באיסטנבול

מסע מרתק אל תקופת האימפריה העות'מאנית המפוארת

העיר איסטנבול שבטורקיה מספקת למבקריה חוויה יוצאת דופן הכוללת אתרים מרתקים, שווקים ססגוניים, רחובות הומי אדם, אטרקציות ייחודיות ושלל חוויות נהדרות. אחד מן האתרים שלא תרצו לפספס בעיר הקסומה הוא ארמון דולמבאצ'ה (Dolmabahçe).

ארמון דולמבאצ'ה, אחד מהארמונות המפוארים שתמצאו, ממוקם לאורך החוף של מיצר הבוספורוס (Bosphorus) העובר בעיר, ונחשב לפלא ארכיטקטוני המדגיש את ההוד והעוצמה של האימפריה העות'מאנית ששלטה בטורקיה לפני מאות בשנים.

בכתבה זו, ננסה להעביר את חוויית הביקור בארמון בצורה האותנטית ביותר- נספר לכם על ההיסטוריה של הארמון, מדוע שווה לכם לבקר בו ומה תוכלו למצוא בביקור בארמון המפואר:

סיפורו של ארמון:

ארמון דולמבאצ'ה נבנה בין השנים 1843 ל-1856 בתקופת שלטונו של הסולטן עבדולמציד הראשון (Sultan Abdülmecid I), שליט עות'מאני חשוב, שרצה בית מגורים מודרני ומפואר בעיר הנוצצת איסטנבול.

הארמון תוכנן על ידי האדריכלים המוערכים והחשובים באזור, אשר שילבו בבנייתו סגנונות אדריכליים אירופאים כמו בארוק, רוקוקו וניאו-קלאסי עם אלמנטים עות'מאניים מסורתיים.

לאחר השלמת בנייתו, ארמון דולמבאצ'ה שימש כמרכז המנהלי הראשי ומרכז מגוריהם של הסולטאנים האחרונים של האימפריה העות'מאנית, והייתה לו חשיבות רבה. מלבד עצם מגוריהם של שליטי האימפריה, בארמון התקיימו טקסים מפוארים, וביקורים חשובים של שליטי הממלכות הסמוכות. לאחר התפרקות האימפריה העות'מאנית, עבר להתגורר בארמון השליט מוסטפא כמאל אטאטורק (Mustafa Kemal Atatürk), מייסד טורקיה המודרנית. אטאטורק אהב מאוד את הארמון המפואר ובתקופת שלטונו חשיבותו של ארמון זה גדלה בעולם. אטאטורק בחר להעביר גם את ימיו האחרונים בארמון, ונפטר בו בשנת 1938.

כיום, הארמון המפואר פתוח לקהל הרחב המבקר בעיר התוססת איסטנבול, ומהווה את אחד מאתרי הביקור הפופולאריים בעיר.

למה לבקר בארמון דולמבאצ'ה?

ארמון דולמבאצ'ה הוא סמל יוצא דופן להיסטוריה העשירה של טורקיה ושילוב ייחודי של סגנונות אדריכליים אירופאים ועות'מאניים. חללי הפנים המפוארים, המעוטרים בעלי זהב, נברשות קריסטל וריהוט יוקרתי, מציגים את אורח החיים המפואר של הסולטאנים העות'מאניים בתקופת האימפריה העות'מאנית המפוארת. הביקור בארמון הוא חוויה ייחודית שתיקח אתכם למסע בין שליטים, תקופות וסגנונות מרתקים.

חובבי עיצוב הפנים שביניכם יוכלו למצוא בארמון את נברשת הקריסטל הגדולה בעולם, שהוענקה לשליט העות'מאני על ידי המלכה ויקטוריה, מלכת בריטניה. בנוסף, תוכלו למצוא במקום אוסף חפצי אמנות משגע, שנחשב לאחד מהגדולים בעולם.

כמה זמן להקדיש לביקור בארמון?

כדי להספיק ולראות את כל מה שיש לארמון להציע, מומלץ להקדיש לארמון לפחות 3 שעות ביקור, בהן תוכלו לראות את חדרי הארמון השונים ולהתפעל מיצירות האומנות שבו.

מה לא לפספס בביקור בארמון?

מתחם ארמון דולמבאצ'ה הוא מתחם ענק הכולל אזורים רבים ואטרקציות מגוונות.

חדרי הארמון במתחם הם רבים ומגוונים, ובכדי להבין באמת את ההיסטוריה המרתקת של מתחם הארמון ופרטי האמנות הרבים הנמצאים בו, מומלץ לקחת סיור מודרך בארמון המפואר. תוכלו להזמין את הסיור המודרך בקישורים המצורפים כאן במאמר.

בסיור עצמאי במתחם הארמון, אל תפספסו את המקומות הבאים:

  1. חדר הפגישות (selamlık)- אחד מהחדרים המפוארים במתחם, חדר הפגישות בו נפגשו הסולטאנים העות'מאניים עם מכובדים שונים מהממלכה ומחוצה לה. תוכלו להתפעל מקירות הזהב, חפצי האומנות והשנדלירים המפוארים שבחדר.
  2. אולם הטקסים (Ceremonial Hall)- אולם הטקסים המפואר, שמוכר גם בשם Muayede Salonu, שימש לטקסים ממלכתיים ולאירועים חשובים בתקופת האימפריה העות'מאנית וגם לאחריה, בתקופת שלטונו של אטאטורק. באולם זה תוכלו למצוא את שנדליר הקריסטל עליו דיברנו, שהעניקה לארמון המלכה ויקטוריה הבריטית. השנדליר המפואר כולל נברשת קריסטל בוהמית במשקל 4.5 טון, שהיא למעשה הגדולה בעולם.
  3. האולם הכחול והאולם הורוד (Blue and Pink Halls)- שני האולמות הצבעוניים הינם חדרי קבלה מפוארים, אליהם הגיעו נציגים מממלכות שונות או נציגים חשובים מהממלכה העות'מאנית. חדרים אלו מציגים את סגנון החיים המפואר של הסולטאנים העות'מאניים, ותוכלו למצוא בהם תקרות מדהימות עם ציורים בעבודת יד, שטיחי משי ארוגים ונברשות קריסטל מפוארות.
  4. מדרגות הקריסטל (Crystal Staircase)- בעלייה לקומות העליונות בארמון, אל תפספסו את מדרגות הקריסטל המפוארות. מדרגות מפוארות אלו מעוטרות בשטיח אדום יפהפה ועמודי קריסטל מפוארים, ויגרמו לכם להרגיש לרגע בתוך סרט אירופאי ישן .
  5. חדר חייו ומותו של אטאטורק (Atatürk's Room and Deathbed)- חדר מעניין בארמון הוא חדרו של אטאטורק, שליט טורקיה, שהתגורר בארמון בזמן שלטונו ובו בחר להעביר את ימיו האחרונים. חדרו של אטאטורק, נשמר כמעט ללא פגע מאז מותו, בשנת 1938, ובו תוכלו לראות היכן העביר את חייו, ואת ימיו האחרונים בארמון.
  6. חדרי מגורי הסולטנים (Harem)- בארמון, תוכלו לקבל הצצה לחדרי המגורים הפרטיים של סולטני האימפריה העות'מאנית. תוכלו לבקר במספר חדרים המציגים בצורה אותנטית ומדהימה את חיי הפאר של השליטים באימפריה העשירה. אל תפספסו ביקור בחמאם הסולטן המפואר (Sultan's Hamam).
  7. גני הארמון- בשטח הארמון ישנם גנים מעוצבים להפליא בהם תוכלו לבקר בפסטורליות, ולצפות במזרקות, שערים עתיקים ופרחים נפלאים. גנים יפים אלה מציעים מפלט שליו מהעיר ההומה, ויספקו לכם נופים מדהימים של מיצר הבוספורוס החוצה את העיר איסטנבול.
  8. מוזיאון השעונים (Clock Museum)- באם תספיקו, הגיעו לבקר במוזיאון השעונים שנמצא במתחם הטירה, ונפתח מחדש בשנת 2010 לקהל הרחב. במוזיאון, תוכלו למצוא 71 שעוני יוקרה שהובאו מכל רחבי אירופה לשליטים העות'מאנים ושליטי טורקיה- גרמניה, צרפת, אנגליה ואיטליה.

טיפים חשובים למבקרי הארמון

  1. הזמינו כרטיסים מראש: המקום עלול להיות עמוס בעיקר בחודשי הקיץ המתויירים, ומספר המבקרים המותר בכל יום בארמון הינו מוגבל. לכן, מומלץ להזמין כרטיסים מראש, שגם יחסכו לכם את תורי הכניסה הרבים.
  2. התלבשו בכבוד, הגיעו עם נעליים נוחות- הארמון הינו בעל חשיבות היסטורית ותרבותית רבה לטורקים, ולכן עדיף להימנע מלהגיע לביקור בארמון עם לבוש לא מכובד. כמו כן, מתחם הארמון ענק, ולכן כולל הליכה מרובה. לבשו נעליים נוחות שיקלו על ההליכה הרבה בארמון.
  3. קחו סיור מודרך– מתחם המוזיאון ענק, ומכיל מגוון עצום של חדרים וחללים מעניינים. סיור מודרך מבטיח שתגיעו למקומות המעניינים ביותר בארמון, וכמובן תקבלו מידע רב על ההיסטוריה והתרבות של הארמון ושל האימפריה העות'מאנית המרתקת.
  4. הקדישו לפחות 3 שעות לביקור במתחם הארמון, דבר שיבטיח שתספיקו לראות את ה"טופ" שיש לארמון להציע.
  5. הביאו מצלמה, אך שימו לב היכן אסור לצלם- ארמון דולמבאצ'ה הוא מקום מדהים לתמונות, שיחדש את עמוד האינסטגרם שלכם בתמונות מעוררות קנאה. יש לשים לב היכן אסור לצלם, לדוגמה בחדרו של אטאטורק.
  6. חפצים אישיים- הכניסה למוזיאון אסורה עם תיקים גדולים או חפצים גדולים. ישנם לוקרים בכניסה בהם ניתן לאחסן את הציוד הנ"ל.
  7. נגישות– מתחם הארמון ענק וכולל הליכה מרובה ומדרגות רבות. לאלו המתקשים בהליכה מומלץ להתייעץ בקופות הארמון על מנת להתאים את הסיור עבורכם.
  8. שלבו את הביקור בארמון עם אטרקציות סמוכות, ביניהן ביקור במסגד אורטאקוי (Ortaköy Mosque) ,שייט במיצר הבוספורוס (Bosphorus) היפהפה, ביקור בכיכר טקסים (Taksim Square) המפורסמת או בשדרות איסתיקלאל (Istiklal Avenue) הנפלאות.
145 (3)

מידע חשוב:

כתובת הארמון: Vişnezade, Dolmabahçe Cd. İstanbul

ארמון דולמבאצ'ה נמצא במיקום מרכזי בעיר, וההגעה אליו באמצעות תחבורה ציבורית נוחה מאוד. ניתן להגיע לארמון באמצעות קווי אוטובוס נוחים, מטרו, מונית או אוטובוס תיירים.

שעות פתיחת הארמון: הארמון פתוח למבקרים בכל יום מלבד ימי שני.

בחודשים אוקטובר עד פברואר הארמון פתוח למבקרים בין השעות 9:00-16:00, ובחודשים מרץ עד ספטמבר בין השעות 9:00-17:00.

לסיכום, אי אפשר לבקר בעיר איסטנבול מבלי לפקוד את אחד מארמונותיה המפוארים. ארמון דולמבאצ'ה מציג למבקריו את חיי העושר והפאר של האימפריה העות'מאנית, וייקח אתכם לחוויה ייחודית בת מספר שעות שתחשוף בפניכם את ההיסטוריה והתרבות של התקופה המרתקת. 

הקדישו למקום לפחות 3 שעות ביקור, ואל תשכחו לבקר בחללים המומלצים שהזכרנו במאמר.

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בטורקיה מתחילה כאן

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על טורקיה!