דף הבית אודות האתר מפת האתר הוסף למועדפים שלח לחבר

temp

קלאבים
איסטנבול
יעדי נופש
טיולים ותרמילאים
ספא ומרפא
ספורט בטורקיה
היסטוריה
טורקיה בוידאו
עסקים בטורקיה
תדמית טורקיה
חיפוש באתר
netravel

  -----------------------------------------------------

הכנס לפורום הגולשים של Myturkey

הצג שאלה לגבי קלאבים, טיולים ואטרקציות בטורקיה

ותהנה מנסיונם של גולשים אחרים שבקרו בטורקיה.

 ------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 
 

KUPRULU

משייטים בנהר הקופרולו באנטליה

club27s

הכל כלול בכפר הנופש מרטי במרמריס

MARMARIS
     הרפתקאות בשחקים בכדור פורח בקפדוקיה

 

קפדוקיה בוספורוס
ארץ הפלאות קפדוקיה הבוספורוס באיסטנבול
פמוקלה טרמסוס
מעיינות חמים בפמוקלה קן הנשרים בטרמסוס
יאכטה ANTALYA KAPUTAŞ YUSUF TUVİ
מפרץ גן-עדן בבודרום  חוף קפוטש בדרך לקלקן

 

טעם העיר- איסטנבול טורקיה

איך שתבחרו לקרוא לה – ביזנטיון, קונסטנטינופול או קושטא – איסטנבול היא עיר טעימה: ממסעדות הפאר הנחות לאורך מיצרי הבוספורוס החוצים את העיר ועד לאינספור דוכני הרחוב הפזורים בסמטאות השוקקות של שוקיה הריחניים. והכול חי, טרי וצבעוני. כיאה לעיר המוקפת ים, דוכני הדגים ופירות הים שופעים כל טוב. מעדרי הבקר והצאן הרועים בהרים סביב מגיעים הבשרים הגבינות המעולות. וכאילו שכל זה לא הספיק - אין קץ גם להיצע המאפים: לחמים, בורקסים ממולאים, בורגולים וקובות למיניהן, הגודשות את הדוכנים.

ארוחה במסעדה טורקית באיסטנבול צריכה להתחיל בבקבוק ראקי – הוא המקבילה התורכית לפסטיס הצרפתי, לערק הישראלי-ערבי או – הס מלהזכיר באוזני התורכים – לאוזו היווני. את הראקי שותים בכוסות זכוכית גבוהות ומוסיפים לו מים קרים או קוביות קרח. ואל תתנו לטעם האניס המתקתק להטעות אתכם: הראקי מופק מענבי "ראזאקי" (ויש הטוענים שזה מקור שמו) ומכיל בין 45 ל-50 אחוזי אלכוהול.

אם חשבתם לנהוג, כדאי שתשכחו מזה. איסטנבול פקוקה רוב שעות היום והלילה. למעשה, מדובר בכרך עצום. הגרסה הרשמית אומרת שחיים בה 15 מיליון בני אדם. הלא רשמית – 20 מיליון. סך הכול העיר נעימה, אבל הטורקים לא פתרו שתי בעיות: התנועה וזיהום האוויר. למזלם, חלק גדול מהתחבורה הציבורית בעיר מתרחש בים, באמצעות מעבורות זריזות, המתפקדות כאוטובוסים.

אחרי הראקי מתחילים להגיע המזה (meze), שהן מנות קטנות המזכירות את הטאפאס הספרדי, את האנטיפסטי האיטלקי, או את פלטת הסלטים מהמסעדות המזרחיות שלנו. המטבח התורכי העשיר מציע מאות סוגי סלטים קטנים ומתאבנים וכדאי מאוד להישמר מהם בתחילת הארוחה, מפני שהם סותמים את התיאבון, במיוחד כשהם מוגשים עם פיתות קטנות וטעימות להחריד ופלפלים ירוקים מטוגנים, שהיו גורמים לך להזיע גם בקוטב.

בין המנות הראשונות האלה תוכלו למצוא חצילים ביוגורט, חומוס עדין ושונה מאוד משלנו, שזיפים ירוקים ממולאים, סלט שעועית לבנה עם נענע, עלי גפן ממולאים באורז או בבשר ותרד עם ביצים. המנה המעניינת ביותר היא צ'י קופטה – קציצות קטנות ושטוחות של בשר בקר נא טחון ומתובל מאוד, המוגש לצד צלחת של עלי חסה שטופים וקרירים. כל סועד מכין לעצמו מעין לאפה קטנה מעלי החסה והבשר, ומוסיף לה יוגורט או סלט אחר לפי טעמו.

בהמשך יגיע לשולחן הלחמג'ון – שנראה כמו פיצות אישיות שעליהן בשר בקר טחון ומתובל מאוד. ורק אחרי כל אלה יגיע הבשר: אם הקבב הישראלי מתובל במעט שומן כבש למען הטעם והברק, אצל התורכים מדובר בשומן כבש עם קצת בשר – מה שהופך את הקבב שלהם לטעים בצורה מסוכנת. יחד איתו יגיעו לשולחן
חצילים קטנים ממולאים בבשר או קפטה, שהן קציצות בשר מבושלות ברוטב חריף המוגשות לעיתים עם אורז עם אורז, ובורגול (בולגור בטורקית).

גם הקינוחים מגוונים מאוד: הם יכולים להתחיל בבקלווה הטובעת בדבש, ולהמשיך במעין בורקס מבושל, קונפה, שהוא למעשה בצק שמולא בגבינה מתוקה ומוגש עם סירופ ופיסטוקים טחונים. את אלה אפשר לקנח בתה מתוק או בקפה תורכי. מחירה של ארוחה כזאת, לשני סועדים, יכול להגיע כ-80 לירות תורכיות, שהם 240 שקל.

אבל החגיגה הקולינרית האמיתית באיסטנבול לא מתרחשת רק במסעדות, אלא ברחובות ובשווקים. למעשה, מלבד כמה ערים במזרח הרחוק, כמו בנגקוק או האנוי, קשה לחשוב על עוד עיר שמציעה שפע כזה של מזון מעולה הנמכר בדוכני רחוב.

סיור גסטרונומי רגלי כזה יכול להתחיל מתחת לגשר גאלאטה, בצד הפנימי של קרן הזהב, מול הכניסה לשוק המצרי ובסמוך למסגד החדש. מכאן הכול נמצא במרחק הליכה.

מייד בכניסה לשוק אפשר להתחיל בקוקורץ' – מעי של כבש שנוקה היטב, נמתח וגולגל על שיפוד הנצלה לאיטו מעל קלחת של גחלים. תמורת 4 לירות הסועד המאושר מקבל נתח לוהט הנקצץ עד דק ומושחל לחצי באגט עם שמן זית, עגבניות קצוצות, בצל ואותם פלפלים ירוקים. המעי הוא אמנם איבר פנימי שומני מאוד, אבל הטעם מפתיע דווקא בעדינותו.

דוכנים פופולאריים אחרים מגישים נידייה, שהן צדפות ממולאות באורז ובעשבי תיבול. הנער החביב המתפעל את הדוכן – בדרך כלל לא יותר מפלטה עגולה של נחושת מרוקעת – פותח את הצדפה שכבר מולאה באורז מבושל ומתובל, מזליף עליה כמה טיפות לימון – ומגיש. הטעם נהדר והמחיר - שתיים שלוש לירות לשש צדפות – בדיחה. במסעדה מפוארת היו גובים על מנת פתיחה כזו פי חמישה או ששה, ובצדק.

חובה לנסות פעם אחת גם את השווארמה המקומית, הנקראת דונר ונמכרת בכל פינה רחוב. אצלנו השווארמה מופקת מירך נקבת ההודו, ומתובלת בשומן כבש. גם כאן אפשר לקבל אותה מהודו או מבשר כבש שנצלה על השיפוד. הכבש טעים יותר, אבל שמן מאוד. הבשר מוגש בלאפה דקה הנקראת לאבאש ועם יוגורט במקום הטחינה שלנו.

את כל המנות האלה מומלץ לקנח באייראן שהוא יוגורט בקר סמיך הנמכר כאן בקופסאות חד-פעמיות קטנות ומחירו לירה וחצי לקופסא. כמו משקה הלאסי ההודי, גם האייראן מחליק ומקרר את הגרון אחרי מתקפת הבשר והתבלינים, רק כדי להכין את הגוף והנפש למתקפה הבאה.

ליד המזח הגדול של גשר גאלאטה מתנדנדות סירות גדולות ומהודרות המוכרות בליק אקנאק - דג בלחמניה. הדגים הטריים, שזה עתה נישלו מהים, מנוקים, נפרסים, נצלים על פלטה לוהטת, מושחלים ללחמנייה של לחם לבן ומועברים מתוך הסירה המתנדנדת הישר לידיהם המושטות של הסועדים. יותר פשוט ויותר טעים מזה – לא יכול להיות. והמחיר - כמה לירות – מצחיק.

במרחק כמה צעדים מהמזח אפשר למצוא דוכני חמוצים שמוכרים שאלראם – מיץ לפת חמוץ הנמכר בכוסות פלסטיק חד-פעמיות. מביני העניין לא יוותרו גם על תוספת של פלפל חריף כבוש לכוס המיץ. המשקה המעורר הזה נחשב למשלים את מנת הדג בלחמניה.

בשוק הדגים המקורה שליד רחוב איסתיקלאל, נמכרים מעדנים לפי במשקל. זיתים מכל הסוגים, לחמניות חמות שיצאו זה עתה מהתנור, גבינת קשקבל משובחת הנקראת כאן "קאשאר פיינירי", לבנה מלוחה או שמן זית מסוגים שונים. המחירים, כמו בכל מעדנייה, לא זולים.

הפסרטמה המקומית ("בסטירמה" היא בשר כבוש בתורכית) עשויה כאן מבשר בקר מיובש, שנעטף בשכבה של תבלינים, ואז נפרס לפרוסות דקיקות הנמכרות לפי משקל בכל מעדנייה מקומית. הבשר יבש מאוד ומומלץ לקלף ממנו לפחות חלק משכבת התבלינים.

מי שמבקש לטעום את איסטנבול היקרה והיוקרתית יותר - אולי כהכנה לקראת ההכרזה על העיר כבירת התרבות של האיחוד האירופי בשנת 2010 – יכול להכין את הארנק ולנסות גם את המקומות הבאים:

מלון: ANSEN 130 – מלון סוויטות מעוצב בבניין מהמאה ה-19 בשכונת PARA. המחיר: 200-350 יורו ללילה לסוויטה של 60 מ"ר עם נוף למפרץ. במלון גם ביסטרו צרפתי קטן שנחשב למשובח. WWW.ANSENSUITES.com

מסעדה: REINA – מהטובות בעיר, עם מרפסת פתוחה שממנה נשקף נוף משגע לבוספורס. מחיר ממוצע ליחיד יעמוד על 50 יורו. המטבח תורכי קלאסי, עם נגיעה מערבית. חלק מהמנות מעולות ממש. www.REINA.COM.TR

מועדון לילה: BLACKK – לוהט לחלוטין, עם קונספט המשלב מועדון ומסעדה ונוף נפלא אל הים. לא מומלץ להגיע בלי להזמין מקום. NET.BLACKK.WWW.

חמאם: מלבד החמאמים הישנים והמוכרים בעיר העתיקה, המלון החדיש LES OTTOMANS מציע טיפול מלא הכולל סאונה, מסג', קירצוף יסודי ואפשרות להתרגע ולנוח בלאונג' המרווח עם כוס תה צמחים. המחיר: 140 לירות (420 ₪) לטיפול של חצי שעהWWW. LES OTTOMANS.COM
 

 מאת: יקיר אלקריב. מתוך: מסלול, ידיעות אחרונות. 

 טורקיה  2017 


טרווליסט תורכיה


 

מזג אויר בטורקיה

תחבורה באיסטנבול

שדה תעופה איסטנבול

שיחון עיברי טורקי

תחזית סקי

לירה טורקית

תיירות כשרה טורקיה

תיירות ירוקה טורקיה

מתכוני אוכל טורקי 

 מדריך: אנטליה 
מאת:  דפנה מרוז

גולשים מוזמנים להציג באתר ידיעות כתבות וקליפים מקוריים בנושא תיירות בטורקיה.
לשליחה:

לחץ כאן

 

 


 

 My Turkey אינו אתר מסחרי ויעודו להציג את אתריה המגוונים של טורקיה לתייר הישראלי.
(טורקיה, תורכיה, חופשה בטורקיה, קלאבים בטורקיה, איסטנבול, אנטליה, בודרום)
כל ההצעות של חברות מסחריות באתר זה הן על אחריות החברות בלבד.
כל הזכויות שמורות (C) לMy Turkey

איי-מארק אימג' סטודיו
אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים אפסייט
קישורים