דף הבית אודות האתר מפת האתר הוסף למועדפים שלח לחבר
קלאבים
איסטנבול
יעדי נופש
טיולים ותרמילאים
ספא ומרפא
ספורט בטורקיה
היסטוריה
טורקיה בוידאו
עסקים בטורקיה
תדמית טורקיה
חיפוש באתר
netravel

  -----------------------------------------------------

הכנס לפורום הגולשים של Myturkey

הצג שאלה לגבי קלאבים, טיולים ואטרקציות בטורקיה

ותהנה מנסיונם של גולשים אחרים שבקרו בטורקיה.

 ------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 
 

כתבות כלליות 
טורקיה על המזלג

זאת הייתה הפעם הראשונה שברחתי ממרכזי הערים ומהאתרים המתוירים, וגיליתי הרבה הפתעות בכפרים: את סוד קסמו של אוכל פשוט וטעים, את חומרי הגלם הטריים והירקות בלדי שמרכיבים אותו ואת הכנסת האורחים שכבר לא פוגשים בעולם המערבי.
 מאת: קרן צור

לחמא עג'ון / באלקבאק - קינוח דלעת מסוכרת עם טחינה גולמית ואגוזים / דגי פורל עטופים בעלי גפן

לחמא עג'ון (20 יחידות)

החומרים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
350 מ"ל מים
2 כפות שמן זית

לתערובת הבשר:
1/2 ק"ג בשר כבש טחון
6 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
4 עגבניות קצוצות
צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית תבלין ראס אל חנות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

ההכנה:
הבצק:
1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.
2. מוסיפים את השמן והמים, ולשים לבצק אחיד.
3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, ומשהים אותו עד שהוא מכפיל את נפחו.

תערובת הבשר:
1. במחבת גדולה מחממים שמן זית, ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
2. מוסיפים את בשר הכבש והשום, ומטגנים 10 דקות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה והתבלינים, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
4. קורצים מהבצק 20 כדורים, ומשטחים כל כדור לפיתה קטנה.
5. מושחים במעט שמן זית, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מכסים במגבת מטבח, ומניחים לרבע שעה.
7. מחממים תנור ל-200 מעלות.
8. מניחים כף מתערובת הבשר במרכז כל עיגול בצק, ואופים 10-8 דקות. 

באלקבאק - קינוח דלעת מסוכרת עם טחינה גולמית ואגוזים

חומרים:
1 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות גדולות

לסירופ סוכר:
1 ו- 1/2 כוסות סוכר
1 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
2 מסמרי ציפורן
1 כפית קליפת לימון מגורדת

להגשה:
טחינה גולמית
אגוזי מלך קצוצים

הכנת הדלעת המסוכרת:
1. מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר גדול, מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
2. מדי פעם מערבבים, ומרטיבים את הדלעת בסירופ הסוכר שנוצר.
3. מסירים מהאש, ומצננים.
4. מסדרים את קוביות הדלעת בצלחת הגשה.
5. יוצקים מעל טחינה גולמית, מפזרים אגוזי מלך קצוצים בנדיבות ומגישים.

 

דגי פורל עטופים בעלי גפן

החומרים:
1 ק"ג דגי פורל שלמים ונקיים
1 צנצנת עלי גפן משומרים
6 כפות שמן זית
4 כפות שיני שום כתושות

להגשה:
רבעי לימון

ההכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים את השום ושמן הזית.
2. מושחים את הדגים בתערובת, ועוטפים כל דג בעלי גפן.
3. צולים על גריל פחמים כמה דקות מכל צד, ומגישים לצדם רבעי לימון.

מתוך NRG כתבה: קרן צור, גורמה

 

 


 

 My Turkey אינו אתר מסחרי ויעודו להציג את אתריה המגוונים של טורקיה לתייר הישראלי.
(טורקיה, תורכיה, חופשה בטורקיה, קלאבים בטורקיה, איסטנבול, אנטליה, בודרום)
כל ההצעות של חברות מסחריות באתר זה הן על אחריות החברות בלבד.
כל הזכויות שמורות (C) לMy Turkey

איי-מארק אימג' סטודיו
אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים אפסייט
קישורים